Andere aanpak

School met andere aanpak

Onze school is een gewone school voor tweefasen-VWO, havo en mavo met een tweejarige brugperiode. Maar met een andere aanpak: het Montessori onderwijs (www.montessori.nl). Onze uitgangspunten zijn: "Leer mij het zelf te doen" en 'help me te worden wie ik ben'. Bij ons leer je wat je moet doen, hoe je het moet doen en hoe je je tijd indeelt. Je bent zelf verantwoordelijk voor je werk. Je weet wat je moet doen; dat kun je zien op je weektaak en je weekplanners. Je wordt daar door ons goed bij begeleid. Je krijgt van het begin af aan de kans om te kiezen. 

Haal het beste uit jezelf...

Je bent ook geen nummer; ieder kind is uniek en telt. Misschien ben je goed in wiskunde, of juist in talen, werk je snel, of heb je wat meer tijd nodig. 
We kunnen door onze manier van werken goed rekening houden met de verschillen tussen leerlingen. Volg je eigen mogelijkheden, dromen en idealen. Misschien wil je later studeren of juist met je handen werken. Wat je ook wilt, bij ons kun je alle kanten op en je kunt nog een tijdje uitzoeken wat echt bij je past en... wij helpen je er graag bij!

Kleine school, mooi gebouw

Wij zijn een kleine school met zo'n 758 leerlingen. Dat betekent dat leerlingen en docenten elkaar goed kennen. De groep waarin je het eerste leerjaar komt, blijft twee jaar bij elkaar met dezelfde mentor. Zo ontstaat een band met elkaar, ga je je thuis voelen. We gaan uit van vertrouwen. Dat maakt de sfeer prettig. Drie keer per jaar ontvang je de MCA schoolkrant. Daar staan ook bijdragen van leerlingen in. Wij zijn verhuisd van Oosterbeek naar Arnhem en zijn blij met onze nieuwe school. Het gebouw is een prachtige combinatie van oud en nieuw geworden. De meeste leerlingen komen op de fiets naar school. Onze school is ook uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.


 

Bijgewerkt 19 juni 2018

Zoeken