Doe je mee?

Bij wie kom ik in de klas?

Als je bij ons op school komt, krijg je een kennismakingsdag. We houden die in juni, dus voordat de grote vakantie begint. Je moet dan met je meester of met je juf regelen dat je vrij krijgt. Je maakt kennis met je klasgenoten en je mentor. Het wordt een leuke dag, waarop je gezellige dingen met elkaar doet. Misschien maak je meteen al vrienden of vriendinnen. Dat geeft dan een vertrouwd gevoel in augustus!


Ik, jij, wij…

De eerste schoolweek begin je niet meteen met lessen. Eerst legt de mentor je alles uit over school, zodat je weet wat je moet doen.
Half september is er een week geen les. Je hebt dan monti-dagen. De bedoeling daarvan is dat je elkaar goed leert kennen. Het programma heet “ik, jij, wij…”. Je doet met je groep en je mentor allemaal leuke dingen op school, bijvoorbeeld sport, spel, en film. De invulling van de laatste dag is altijd een verrassing.

“….de mentordagen waren heel erg gezellig. We hadden ook nog een picknick; die was ook leuk, maar we hebben helaas geen prijs gewonnen. Maar verder was het hartstikke tof!”

Je doet het niet alleen!

Natuurlijk kun je alles niet alleen doen. Gelukkig heb je een mentor of een mentrix die je helpt. Eens in de week heb je met je groep een mentoruur, waarin je allerlei dingen met je eigen mentorgroep bespreekt, bijvoorbeeld hoe het in de lessen gaat of hoe je met elkaar omgaat. Wij vinden het belangrijk dat iedereen telt en klasgenoten elkaar serieus nemen. Je bespreekt ook met je mentor hoe het met jou gaat en hoe het staat met je vorderingen bij de verschillende vakken en leergebieden. Voor bijna alle dingen kun je bij je mentor terecht. Je hoeft dus niet alles alleen te doen!

Doe je mee?

Sfeer maak je samen. Daarom betrekken wij altijd leerlingen bij allerlei activiteiten zoals de organisatie van verschillende vieringen, schoolfeesten, het aankleden en opruimen van de school en het geven van voorlichting aan kinderen en ouders.

Proef samen met je ouders de sfeer op onze school. Je bent welkom bij ons Open Huis en op de informatieavond. Je kleine broertje of zusje kan gewoon meekomen; leerlingen zorgen voor een goede opvang terwijl jij en je ouders op onderzoek gaan.

Nieuwsgierig geworden?

We zien je graag op ons Open Huis of op onze Informatieavond!

Bijgewerkt 18 juni 2016

Zoeken