Onze school

Haal het beste uit je zelf!

Zoek je een kleinschalige school, waar je je veilig en gekend voelt, en waar je een leuke schooltijd hebt? Zoek je een school met een andere aanpak, in een modern en bijzonder gebouw?
Dan is het Montessori College Arnhem iets voor jou!
We zijn erg blij dat het gebouw aan de Utrechtseweg 174 onze nieuwe school is. Het gebouw is een prachtige combinatie van oud en nieuw!

Gewone school, andere aanpak …

Onze school is een gewone school voor tweefasen-VWO, havo en mavo met een tweejarige brugperiode. We hebben wel een andere aanpak. Wat bij ons belangrijk is dat je leert wat je moet doen, hoe je het moet doen, en hoe je je tijd indeelt. Je bent zelf verantwoordelijk voor je werk. Je weet wat je moet doen; dat kun je zien op je weektaak en je weekplanners. Je wordt daar door ons goed bij begeleid. Je bent bij ons op school geen nummer; ieder kind is uniek en telt. We kunnen door onze manier van werken goed rekening houden met de verschillen tussen leerlingen.

Kleine school

Onze school is een kleine school met zo'n 775 leerlingen (2018-2019). Het gebouw is zo ingedeeld dat iedere afdeling zijn eigen thuisbasis heeft. Dat betekent dat leerlingen en docenten elkaar goed kennen. Je komt in een mentorgroep van zo'n 20 leerlingen en deze groep blijft twee jaar bij elkaar. Zo ontstaat een band met elkaar en ga je je thuis voelen.

Vakken en lessen

Je krijgt in de eerste twee leerjaren les in vier leergebieden. Elk leergebied heeft een mooi ingerichte ruimte, waar je op verschillende manieren kunt werken: individueel, in groepjes of met een grotere groep. Zo is er het leergebied “Mens en Maatschappij” en het leergebied “Mens en Natuur”. Frans, Duits en Engels bijvoorbeeld zitten in het leergebied “Internationale Communicatie”; sport, drama, kunst en andere creatieve vakken in het leergebied “Kunst, Cultuur en Bewegen”. Dat is net even anders dan de gewone schoolvakken!

Om in de lessen op verschillende manieren bezig te kunnen zijn, heb je tijd nodig. Daarom krijg je drie (langere) lesperiodes per dag: twee in de ochtend waarin je aan de leergebieden werkt en één in de middag, waarin je -  drie dagen in de week - keuzecursussen volgt. Jij kiest zelf voor welke keuzecursus jij je inschrijft. Er zijn wel 90 keuzes waaronder ‘koken’, ‘museumgids junior’, ‘sport’ en ‘games maken’. 
De dagen zijn zo overzichtelijk ingedeeld. De lessen beginnen om half negen en je bent uiterlijk om half vier klaar. Ook voor de leerlingen die verder weg wonen, en dat zijn er heel wat op onze school, is dat prettig. De school is goed te bereiken; bus en trein stoppen vlakbij school. 

Doe je mee?

Sfeer maak je samen. Daarom betrekken wij altijd leerlingen bij allerlei activiteiten zoals de organisatie van verschillende vieringen, schoolfeesten, het aankleden en opruimen van de school en het geven van voorlichting aan kinderen en ouders.

Proef samen met je ouders de sfeer op onze school. Je bent welkom bij ons Open Huis en op de informatieavond. Je kleine broertje of zusje is kan gewoon meekomen; leerlingen zorgen voor een goede opvang terwijl jij en je ouders op onderzoek gaan.
Nieuwsgierig geworden? 

We zien je graag op ons Open Huis of op onze informatieavond!

Bijgewerkt 27 juni 2018

Zoeken